Tomislav Vrbanec / Hrvatska Parfemska Kuća – iskustvo kupnje

Tomislav Vrbanec, Čakovčanin, direktor je londonskog Aroma Fragrances Lab Ltd i čovjek koji kreira parfeme brenda Hrvatska Parfemska Kuća. Parfemi se prodaju putem istoimene web stranice te na nekoliko prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a Aroma Fragrance Lab Ltd nudi i uslugu kreiranja vlastitog brenda te izradu private blendova.

Za Tomislava Vrbanca i njegovu Hrvatsku Parfemsku Kuću saznala sam  iz sponzoriranog članka na Index.hr
Nakon što sam  odlučila krenuti u potragu za hrvatskim parfemom, kao i u slučaju prethodnog proizvođača, krenula sam provjeravati podatke navedene na stranicama Hrvatske Parfemske Kuće, te osim njene stranice pregledala i niz članaka a među njima i intervju s gospodinom Vrbancem za Puni Miris, ali i englesku Fragranticu.

Tomislav Vrbanec (foto via Hrvatska Parfemska Kuća)

Zbog nedorečenosti koje uočavam jer o parfemima znam nešto više od, pretpostavljam, onih koje je na svojim stranicama natargetirao marketing Hrvatske Parfemske Kuće, ali i zbog toga što se ni u kakvim europskim prikazima do sada nisam susrela sa spominjanjem “vodeće tvrtke u proizvodnji mirisa” koja “stvara svjetske trendove”, a “milijuni  potrošača diljem svijeta povezuju se sa Aroma Fragrance mirisima”, odlučila sam ispraviti svoju neinformiranost i ovu manjkavost u poznavanju parfemske scene te saznati više o Aroma Fragrance Lab Ltd.
U Google tražilicu ubacila sam podatke s web stranice Hrvatske Parfemske kuće i postavila upit “Aroma Fragrance Lab Ltd”.

Da skratim samo na ono što je važno za moju temu, a ona je testiranje kupnje i prikaz parfema hrvatskih proizvođača:
Rezultati pretrage pokazali su da u ovu temu ne mogu uključiti Hrvatsku parfemsku kuću, jer  ona nije hrvatska, kako stoji u  imenu pod kojim nastupa na hrvatskom tržištu.

Štoviše, trgovački registar RH pokazuje da Hrvatska parfemska kuća ne postoji kao poslovni subjekt, već postoji samo istoimena web stranica pod domenom .hr te tvrtka Aroma Fragrance Lab Ltd u Londonu.
Tvrtku kao direktor vodi Tomislav Vrbanec, a ona posluje na hrvatskom tržištu putem web stranice Hrvatska Parfemska Kuća, onako kako, primjerice Ujeda d.o.o. iz Slovenije posluje u putem svoje web stranice Lijepa.hr i svoje trgovine.

Dodatno, nisam uspjela pronaći dokaz da Aroma Fragrance Lab Ltd posluje i na drugim tržištima osim hrvatskog i britanskog, jer je stranica tvrtke samo na engleskome i hrvatskome.
Nisam  nigdje uspjela pronaći niti podatak u kojoj se točno tvornici proizvode parfemi londonske Aroma Fragrances Lab Ltd, a podaci ove tvrtke navode samo da je proizvodnja smještena u Marseillesu.


Nisam uspjela nigdje pronaći niti jednu autorsku recenziju parfema iza kojeg bi stajala Aroma Fragrance Lab, a na stranicama Aroma Fragrance Lab također nema nikakve reference kojom bi proizvođač potvrdio ovako bombastičan marketing. 

No, među rezultatima upita prikazao mi se i link na blog Miljenka Hajdarovića, koji je ponukan marketinškim objavama gospodina Vrbanca, krenuo u isto istraživanje prije mene, te posljedično objavio članak o rezultatima on-line istrage ovdje

Osim u onome dijelu u kojem ću prenijeti svoje osobno iskustvo kupnje, Mirisna polica se neće baviti Aroma Fragrance Lab Ltd., a Hrvatskom Parfemskom Kućom bavit ću se kao stranim brendom koji se na hrvatskom tržištu prodaje pod hrvatskim imenom.

Smatram da su ostale informacije, a i njihovo odsustvo, dostupne svim zainteresiranima – od novinara i portala koji su došli u kontakt s gospodinom Tomislavom Vrbancem, preko urednika Punog Mirisa koji su intervjuirali njezinog vlasnika i kreatora parfema, do kupaca koji imaju mogućnost provjeriti podjednako svakog proizvođača ili trgovca od kojeg kupuju, neovisno o tome prodaje li parfeme, zemljišta, ili, primjerice, ekološki uzgojenu rotkvicu.

Kako god, svejedno sam odlučila kupiti uzorke zato jer sam do detaljnijeg istraživanja vjerovala da Hrvatska Parfemska Kuća jest hrvatska parfemska kuća, ali i zato da bih posvjedočila o odnosu Aroma Fragrance Ltd. prema najmanjem kupcu koji troši minimalnu svotu novca.
Naime, znatan dio parfemoljubaca se prilikom upoznavanja kolekcije ili kuće čije parfeme teže može testirati jer se ne nude na svakom koraku, odlučuje za kupnju uzoraka, kao svojevrstan test i proizvođača i njegove kolekcije.
Stoga sam odlučila ipak steći dojam o parfemima koji u sebi, barem nominalno, nose neku hrvatsku priču.

Ovaj post je nadalje samo prikaz nabave uzoraka.
Web stranica Hrvatska Parfemska Kuća ima web-shop u kojem se uzorci nekih parfema mogu nabaviti on-line, a neki ne. Konkretno, zanimali su me parfemi iz kolekcije hrvatskih gradova, otoka i regija te parfem Zrinski, kao najraniji parfem.
Budući da se uzorci u web shopu prodaju isključivo kao discovery set cijele kolekcije, a 21 uzorak nudi se po cijeni pune 50 mililitarske bočice, nisam željela kupiti baš sve kako bih stekla dojam koncepta linije, rukopisa kreatora te kvalitete parfema, te sam se stoga obratila na službeni kontakt istaknut na web stranici.

Baš kao u slučaju pokušaja kupnje uzoraka od prethodnog proizvođača parfema, na kontakt adresu koja je dostupna na web stranici poslala sam mail u kojem sam objasnila da bih rado kupila nekoliko uzoraka iz kolekcije Hrvatski gradovi, ali ne i cijeli set, te upitala je li to moguće.

Mail sam uputila 6. lipnja, a uzorci su stigli tek 19. lipnja, s time da ih – budući da nisam bila obaviještena kada su poslani (iako je Hrvatska Parfemska Kuća u mailu napisala da će me obavijetiti o slanju i poslati tracking number), mogla podići tek 21. lipnja, jer je 20. bio praznik, Tijelovo.

Dakle – punih 15 dana.
U toliko vremena, a i prije, uredno sam uspijevala dobiti uzorke iz SAD, Francuske, Velike Britanije i Njemačke.

Evo kako je to izgledalo:

Na upit o mogućnosti kupnje uzoraka, koji sam na kontakt mail istaknut na stranici HPK uputila pod svojim punim imenom i prezimenom, odgovor gospodina Vrbanca stigao je odmah ujutro idućeg dana te me obavijestio da je to moguće, uputivši me na svog asistenta.
Nakon što sam ponovila upit na taj mail, asistent gospodina Vrbanca javio mi se relativno brzo, te sam mu točno navela 7 parfema čije bi uzorke željela naručiti i platiti.
Stigla mi je rečenica odgovora koliko košta 7 uzoraka te da ću parfeme moći dobiti tek za nekih 6-7 dana i – ništa više.

Budući da mi nije stigla nikakva uputa s podacima za plaćanje, kao niti upit na koju adresu da uzorci budu poslani, doslovno odmah sam poslala povratni mail u kojem sam jasno zatražila podatke za uplatu cijene uzoraka i poštarine, koja iznosi 35 kuna, što je unutar cijene koju sam uvodno definirala kao prihvatljivu.

Kako mi asistentov odgovor na mail poslan usred radnog dana nije stigao, sutradan sam opet uputila mail gospodinu Vrbancu, nakon čega sam prvog sljedećeg radnog dana primila podatke za uplatu cijene uzoraka i poštarine na račun Aroma Fragrance Ltd otvoren u hrvatskoj banci.
Budući da je prijenos izvršen unutar iste banke, na račun Aroma Fragrance Laba Ltd legao je istog trenutka.

Novac sam uplatila 10. lipnja, te odmah po uplati obavijestila asistenta da sam izvršila uplatu, priloživši u mailu potvrdu banke.

Dobila sam odgovor u kojem je stajalo samo: “Hvala, Lp.”

Nakon ovog u idućih 7 dana nisam primila nikakvu objavijest da je uplata primljena, niti ikakvu drugu obavijest o dostavi plaćenog: niti je li paket s uzorcima poslan, niti kada će biti poslan, niti kako mi stiže.

Ništa.
Ovo nisam doživjela nikad.

Doživjela sam da mi trgovac s odgodom odgovara na upite prije nego što sam izrazila jasnu namjeru kupnje, stoga sam, kako bih nekako utvrdila razinu profesionalnosti, u početnim kriterijima odredila rok za javljanje na upit od jednog radnog dana nakon dana kad je upit poslan.

Međutim, nikada nisam doživjela da trgovac fino jednom riječju zahvali na novcu koji je iz mojih ruku otišao u njegove i ne padne mu na pamet da mi punih 7 dana pošalje ikakvu obavijest kada i kako misli poslati ono što sam platila.
Sada mi je žao što se nisam sjetila navesti i kriterij koliko smatram razumnim da – ukoliko trgovac ne istakne drugačije – treba proći od uplate do slanja paketa.  Nisam se sjetila zato jer me očigledno praksa hrvatskih i europskih on-line trgovina razmazila i podigla kriterije znatno više, pa to “znatno više” sada smatram normalnim.

Dakle: smatram da bi, računajući od primitka uplate, do obavijesti o slanju i dostave tracking broja trebalo proteći najviše 4 dana, te da normalno da me unutar tog roka trgovac sam kontaktira ukoliko je došlo do neočekivanih okolnosti zbog kojih će paket biti poslan s odgodom.

Također, dobra praksa i već sandard je da trgovac prilikom slanja dostavi tracking number, ili link na kojem se može pratiti paket, jer sam uslugu praćenja pošiljke također platila u cijeni dostave i želim preuzeti paket, a ne trošiti vrijeme na odlazak u poštanski ured.

S obzirom da punih tjedan dana od “hvala, lp” nisam dobila apsolutno nikakvu informaciju, odlučila sam uputiti novi mail, s upitom je li paket poslan.
Točno tjedan dana nakon moje uplate, 17. lipnja, na upit što je s plaćenom narudžbom i zahtjevom da mi se dostavi broj po kojem mogu pratiti paket, stigao mi je odgovor da paket nije poslan te da će biti poslan isti dan, a ja ću na mail primiti broj za praćenje.

I opet ništa od onog što je Hrvatska Parfemska Kuća najavila: niti informacije, niti broja.

Paket stigao 19.6., poslan je 18.6., dan kasnije nego što je najavljeno u mailu, a kako mi asistent gospodina Vrbanca nije dostavio broj za praćenje paketa te nisam znala da paket stiže, paket sam mogla podići tek idući radni dan, odnosno tek za dva dana, budući  da je 20.6. bilo Tijelovo.

Ovdje jasno želim naglasiti da opetovana ne-komunikacija s kupcem prije nego što si izvršio sve obaveze prema njemu nije  dobra praksa.

Također, neobavještavanje kupca o slanju pošiljke nije dobra praksa.

Dodatno, naplaćivanje usluge HP Expresa po cijeni od 35 kuna za paketić, a bez da se onome tko plaća dostavu  omoguće usluge servisa  nije dobra praksa.

Otvoreni paketić izgleda ovako:

Uzorci su stigli višestruko zaštićeni bijelim papirom, u celofanskoj vrećici, što je posve u redu.

Bez otvaranja vrećice  jasno je bilo vidljivo da u jedinom uzorku čija je ambalaža prozirna – Zrinskom – nedostaje otprilike 1/3 tekućine.

Ovo je jako loše.

Ostali uzorci su u neprozirnoj ambalaži, stoga ne mogu znati je li i u njima isto stanje i taj osjećaj nije lijep.

Također, bez obzira gdje je sjedište tvrtke, trebala sam za plaćeno primiti račun – bilo mailom, ili u ispisu, priložen u paketiću.

Ovo je također jako loše. 

Iako možda samo nisam imala sreće, ili sam baš imala peh, što se mog osobnog iskustva tiče, Hrvatska Parfemska Kuća aka Aroma Fragrance Lab Ltd smjestila se čvrsto pod oznake “nepouzdano“, “neprofesionalno” , “sporo” i “zakonski neusklađeno“, stoga kraj ove londonsko-hrvatske priče o nabavi uzoraka zaključujem i hrvatsko-londonskim upozorenjem:

Oprez – Mind The Gap!

Povezani postovi –  serijal “Hrvatska parfemska priča”:

Oznake
Podijeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pretplata

Arhiva objava
Arhiva
Pridružite nam se
Scroll to Top