Zašto vodič za brendove?


Zašto sam, nakon iskustava s hrvatskim proizvođačima parfema iz Hrvatske parfemske priče, odlučila novu seriju posvetiti brendovima i pisati kako – DA, umjesto o kako – NE.

Što prodaje parfem?


Dizajn mirisa, odnosno kako parfem miriše kroz vrijeme, sve dok ne ishlapi s mjesta na koje je nanesen, je jedina vrijednost koju parfem posjeduje sam po sebi. Međutim, da bi uspješno konkurirao drugim parfemima, koji se na tržištu prodaju po istoj ili sličnoj cijeni, dodatne vrijednosti su neophodne. Četiri temeljne dodane vrijednosti svakog parfema.

Kako razmišljati da bi investicija u parfem bila sigurna?


Osvijestite ulogu investitora: za profesionalna znanja plaćate onog tko ih ima, a vi biste, kao investitor, trebali moći ocijeniti i provjeriti dobivate li prave odgovore i točno znati što, kada i kako napraviti, kako biste na vrijeme zaštitili uložen novac, svoje poslovanje i svoj ugled.

Tko je odgovoran za parfem na tržištu i zašto?


Zašto vas propisi smatraju proizvođačem, kada niste proizveli parfem, nego ga kupili ili dali izraditi? Što je odgovorna osoba za stavljanje parfema na tržište i zašto je zakonodavac postavio propise tako da ste odgovorni vi?

Što su oznake, što tvrdnje, a što javni podaci i čemu služe?


Prije vaših kupaca, i vi ste kupac: u čemu je razlika između oznaka i tvrdnji i zašto se zakonodavac pobrinuo da dio podataka o parfemu za sve potrošače bude javan? Koji su podaci javni, a koji ne? Na koje javne podatke kao klijent imate pravo prije nego što s proizvođačem ugovorite proizvodnju ili kupnju pune narudžbe?

Što kupujete i čije usluge plaćate?


Sigurna investicija podrazumijeva da znate što sve morate ugovoriti, s kime, kojim redom i zašto.

Kakav laboratorij može proizvesti miris, kakav parfem, a kakav samo rastakati?


U sektoru proizvodnje mirisa djeluje širok spektar laboratorija: Dio laboratorija kreira parfemske formule i prema njima proizvode mirise (parfemske smjese), a onda i parfemsku tekućinu, odnosno parfeme. Uz laboratorije u industriji aroma i mirisa, koji ujedno proizvode i materijale (sirovine) za svoje mirise, te manje i srednje velike laboratorije koji na tržištu konkuriraju kvalitetnim sastojcima i originalnim parfemskim formulama, uslugu ugovornog proizvođača parfema brendovima nude i laboratoriji čija se poslovna strategija zasniva na obrnutom inžinjerstvu, odnosno kopiranju glavnih elemenata formula koje su stvorili prethodno spomenuti laboratoriji te njihovom prilagođavanju jeftinijim…

Što sve ugovarate s vlasnikom formule i zašto?Tko je vlasnik formule i na koji način posluje? Što sve treba ugovoriti, neovisno o tome kupujete li miris po već kreiranoj formuli, ili ju tek dajete dizajnirati i s kime to ugovarate? Ovaj sadržaj je dostupan prijavljenim čitateljima. Prijavi se, ili otvori svoj korisnički račun. Što je parfemska formula? Parfemska formula je prikaz mirisnih…