Vodič za brendove “SIGURNO do svog parfema” je vani!


22/01/2022

Tijekom prošle godine sam se konzultirala, istraživala i uspoređivala podjednako dobre i loše prakse i radila kostur, a sada je vrijeme za objavu: na Mirisnoj je predstavljen cjelokupan nacrt vodiča za brendove Sigurno do svog parfema, a objavljena je polovina od sveukupno dvadesetak poglavlja. Krenulo je s općenitim preporukama ispod…

Tomislav Vrbanec: Biografija – fact check


,
16/10/2021

Tekst Biografije Tomislava Vrbanca, objavljen na stranicama Tomislav Vrbanec – parfumer i Abecede ljepote te na Wikipediji ne sadrži niti jednu međunarodnu poslovnu referencu vezanu uz parfeme, a u ključnim dijelovima sadrži neutemeljene i neistine tvrdnje.

Fragrances of the World: “Vrijeme je za promjenu!”


,
29/06/2021

Globalno zbogom orijentalnim, a pozdrav ambrenim parfemima! Michael Edwards objavio je razloge za promjenu naziva grupe u Fragrance Wheelu.

Etički kodeks parfumerstva – 2. krug prisega (svibanj 2021.) i Mirisna je među njima!


,
21/05/2021

Master Parfumer Christophe Laudamiel je prije dva dana na svome IG profilu objavio imena onih koji su u drugom krugu objava prisegnuli pridržavati se Etičkog kodeksa parfumerstva. I Mirisna je među njima! Etički kodeks parfumerstva donesen je u srpnju 2020. godine, a puni tekst i hrvatski prijevod možete pročitati ovdje….

Bitcoin parfem Levy Perfumes: o parfemskom poduzetništvu i medijima – komentar i upozorenje kupcima


,
23/01/2021

O “izrudarenom” Bitcoin parfemu nastalom u vrijeme Levačičeve neprijavljene djelatnosti i o copy/paste novinarstvu bez provjera, a na štetu čitatelja / kupaca.

Christophe Laudamiel Perfumery Code of Ethics 1

Objavljen Etički kodeks parfumerstva, kreću prisege


08/08/2020

Na inicijativu Master Parfumera Christophea Laudamiela u srpnju 2020 objavljen je Etički kodeks parfumerstva! Prvi puta u 500 godina modernog parfumerstva članovi raznolike parfemske zajednice prisežu svoju spremnost na promjene za bolje, etičnije i transparentnije parfumerstvo.

O težini i volumenu parfema


08/02/2020

Nedavno mi je od jednog člana hrvatske parfemske zajednice stiglo pitanje vezano uz to “koliko je parfema zapravo u bočici”. Pitanje je postavljeno uz solidnu količinu sumnje kako jedna od doista renomiranih parfemskih kuća lažno prikazuje da parfema ima, primjerice, 100 mililitara, a ima ga manje. Osoba je tu sumnju…

Blind test challenge


16/12/2019

Sredinom studenoga među parfemske kolege u Facebook grupi Ljubitelji parfema Hrvatska bačena je udica s mamcem: Luka, administrator grupe, u postu je objavio kako povremeno sam testira svoj nos tako što pomiješa sempliće pa pokuša prepoznati koji je to parfem odabrao naslijepo. Dodao je kako su takva testiranja vrlo korisna. Iako…