Mirisna je web mjesto na adresi https://mirisna.com

Politika privatnosti objašnjava način na koji Mirisna postupa s vašim osobnim i korisničkim podacima.
Mirisna je posvećena zaštiti vaše privatnosti i neće prikupljati niti dijeliti s trećim stranama niti jedan podatak bez vašeg pristanka i mimo opisanih ovdje.

Za što je sve potrebna vaša suglasnost?

Kako bi Mirisna mogla prikupljati osobne podatke potrebna je vaša informirana suglasnost za sljedeće: 

  • vrsti podataka koje se prikupljaju ili se obrađuju
  • svrsi prikupljanja i obrade
  • primateljima podataka (ovo web mjesto, ili treće strane)
  • predviđenom razdoblju u kojem će podaci biti pohranjeni 

Informiranost i pravo na zaborav

Vaše pravo na informiranost podrazumijeva da su informacije na posredovane na razumljiv i pristupačan način. 

Pravo na zaborav uključuje i uputu kako zatražiti brisanje osobnih podataka, odnosno uputu kako da osobne podatke uklonite samostalno.

Na što se ne primjenjuje ova Politika privatnosti

Politika privatnosti ne odnosi se na sadržaje trećih strana, poput drugih web mjesta koja možete posjetiti tako što kliknete na link objavljen na Mirisnoj, jer ta web mjesta imaju svoje politike privatnosti.

Također, ova Politika privatnosti ne primjenjuje se na aktivnosti web identiteta Mirisna pri trećim stranama, kao što su društvene mreže (Twitter, Facebook, Instagram), jer ona imaju svoje politike privatnosti.

Prije nego što odaberete koristiti usluge bilo koje treće strane, upoznajte pravila zaštite privatnosti svake pojedine treće strane koju odabirete koristiti putem Mirisne.

PRIKUPLJANJE PODATAKA


OSOBNI PODACI

U skupinu osobnih podataka spadaju svi podaci koji vas identificiraju kao pojedinca. U svrhu pružanja pojedinih usluga Mirisna prikuplja sljedeće osobne podatake:

  • ime kojim se predstavljate Mirisnoj (opcionalno)
  • username (ime koje identificira vaš korisnički račin)
  • adresa e-pošte

Niti jedan od navedenih osobnih podataka Mirisna ne dijeli s niti jednom trećom stranom.

Pretplata na Newsletter – primanje objava epoštom

Ako želite pretplatiti na Blog te primati sadržaj novoobjavljenih postova putem e-maila, zatražit ćemo vašu email adresu.

Uvijek imate izbor ne zatražiti uslugu pretplate, odnosno ne dostaviti osobni podatak. Kada nam dostavite email adresu i postanete pretplatnik, ta će email adresa biti korištena isključivo kako bismo pružili zatraženu uslugu pretplate.

Registracija korisničkog računa

Ako odlučite registrirati svoj korisnički račin, Mirisna će od Vas zatražiti i pohraniti sljedeće osobne podatke: ime kojim se prestavljate Mirisnoj (opcionalno), username, adresa epošte.

Ove podatke sami unosite u svoj korisnički profil, ako želite. U bilo kojem trenutku možete vidjeti i urediti podatak o imenu ili adresu epošte. Korisničko ime koje ste sami odabrali pri registraciji ne možete izmijeniti.

Ako na Mirisnoj imate otvoren korisnički račun, također prikupljamo zapise o logiranju, koji se automatski brišu po proteku 30 dana.

Komentari

Kada putem obrasca za komentiranje pošaljete komentar za objavu na stranicama Mirisne, uz vašu suglasnost prikupljamo ime i adresu e-pošte.

Uz ove osobne podatke, Mirisna automatski, pomoću programa Akismet, s vašeg uređaja (mobilnog telefona, računala ili tableta) prikuplja i vaše korisničke podatke.

Ako ste registrirani na Gravatar servisu, moguće je da će uz vaš objavljen komentar biti vidljiv i vaš gravatar, odnosno profilna slika. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/

Ako je na Mirisnoj objavljen vaš komentar, možete zatražiti primanje izvozne datoteke vaših osobnih i korisničkih podataka, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili.
Također možete zatražiti brisanje svih podataka.
Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje možemo biti dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Kontakt obrazac

Kada Mirisnoj uputite email poruku putem kontakt obrasca, dostavljate sjedeće osobne podatke: ime, adresa epošte.

Elektronička pošta prima se i šalje s Mirisne, bez usluga trećih strana, pa su svi podaci vezani uz komunikaciju emailom pohranjeni pri Mirisnoj. Mirisna automatski prikuplja i vaše korisničke podatke kako bi detektirala spam.

Osobni podaci i sadržaj poruke epošte bit će korišteni isključivo kako bi vam Mirisna mogla odgovoriti na upit.

KORISNIČKI PODACI

Korisnički podaci se prema GDPR također smatraju osobnim podacima, no za razliku od seta osobnih podataka koji vas identificiraju kao pojedinca, korisnički podaci su dijelom anonimizirani i prikupljaju se automatski s vašeg uređaja (mobilnog telefona, računala ili tableta).

Za razliku od vaših osobnih podataka koje Mirisna s ne dijeli, vaše korisničke podatke dijelimo s trećim stranama. To činimo samo u mjeri u kojoj je trećoj strani neophodno da bi Mirisnoj omogućila pružanje usluge, odnosno funkcionalnosti.
Trećim stranama je zabranjeno koristiti vaše korisničke podatke u bilo koju drugu svrhu, osim one za koju su prikupljeni.

Dio korisničkih podataka također prikupljamo pomoću kolačića (cookies). Više o načinu na koji Mirisna koristi kolačiće možete pročitati u Politici kolačića.

Ako ne želite da vaši korisnički podaci budu dijeljeni, možete odabrati ne koristiti bilo koju od prethodno navedenih usluga Mirisne, ili bilo koju od trećih strana.

DIJELJENJE PODATAKA


Mirisna koristi usluge trećih strana kako bi omogućila uslugu detekcije spama (Akismet) i povezivanje s društvenim mrežam (Facebook, Instagram, Twitter).

Akismet

Osim podatka koje sami dostavljate kada pošaljete komentar ili email poruku, prijavite se na newsletter ili registrirate korisnički račun, Mirisna putem Akismeta prikuplja IP adresu komentatora / pošiljatelja email poruke, korisnički agent, referent.

Društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter)

Blog može sadržavati widgete društvenih mreža (Facebook, Twitter, Instagram).
Radi se o malim interaktivnim programima / modulima koji su ugrađeni na Blog.
Ako ih odaberete koristiti, oni mogu postaviti svoje kolačiće i prikupljati vaše podatke.

Potičemo vas da prije nego što odaberete koristiti funkcionalnosti widgeta društvenih mreža (Twitter, Facebook, Instagram), pročitate izjave o privatnosti / uputite se u politike privatnosti svake pojedine treće strane/društvene mreže čiji widget odabirete koristiti.

NADZOR NAD PODACIMA


U svakom trenutku imate pravo povući svoju suglasnost za prikupljanje i obradu vaših korisničkih podataka

Molimo vas da primite na znanje da povlačenje suglasnosti neće utjecati na zakonit status onih podataka koje je Mirisna prikupila i obradila prije povlačenja suglasnosti.

U bilo kojem trenutku možete zatražiti primanje izvozne datoteke svih osobnih podataka.

Također, nakon povlačenja suglasnosti možete zatražiti brisanje svih vaših osobnih podataka.
Iz ovog su izuzeti oni podaci koje Mirisna može biti dužna čuvati iz administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.

U slučaju da vam je potrebna pomoć u povlačenju suglasnosti, odnosno niste sigurni kako to učiniti, obratite se Mirisnoj.

IZMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI


Mirisna može izmijeniti i dopuniti Pravila privatnosti sukladno svojim potrebama (tehničkim nadogradnjama i izmjenama, uvođenju novih funkcionalnosti i sadržaja), ili promjeni zakonskih obaveza.

O opsegu i značaju izmjena i dopuna, Mirisna će vas obavijestiti unaprijed, na prikladan način, putem sredstava obavještavanja koje omogućava Blog. 

Potičemo vas da povremeno pregledate ovu stranicu.

KONTAKT


U slučaju bilo kakvog upita vezanog uz Pravila privatnosti, molimo vas da nam se obratite putem Kontakt stranice ili uputite poruku na email adresu iva@mirisna.com.

Sadržaj ažuriran: 20. siječnja 2022.