pexels pixabay 532173 01

KOLAČIĆ je mala podatkovna datoteka koju vaš web preglednik zapisuje na tvrdi disk vašeg uređaja (mobitela, tableta, ili računala). Podaci pročitani iz ovih kolačića mogu biti povezani s vašim korisničkim podacima, te stoga povezani s vašom privatnošću.

Zašto Mirisna koristi kolačiće?


Mirisna koristi kolačiće kako bi personalizirala i optimizirala vaše iskustvo pregledavanja web stranica i:

  • omogućila značajke društvenih medija,
  • administrirala web stranicu,
  • analizirala promet web stranice i interakcije korisnika,
  • prikupljala demografske podatke o korisnicima kao cjelini,
  • analizirala web analitiku
  • imala više podataka koji pomažu u unaprijeđenju stranice.

Ništa od ovog Mirisna ne koristi u komercijalne svrhe.

Kolačići se dijele na sljedeće podkategorije:

Tehnički (obavezni) kolačići


Određeni kolačići koriste se kako biste mogli pregledavati sadržaje stranice sigurno i bez smetnji.

Bez njih, Mirisna možda neće moći pružiti osnovne funkcije i značajke web stranice, jer ona ne može raditi onako kako biste željeli.
Obavezni kolačići prikupljaju i koriste informacije kao što su postavke vašeg poslužitelja, podaci trenutne sesije (vašeg boravka na stranici) i odgovarajući identifikator, podatke o pregledniku i druge informacije.

Svi obavezni kolačići automatski se brišu kada prekinete svoj posjet web stranici.

Funkcionalni kolačići


Funkcionalni kolačići mogu se koristiti za prikupljanje i obradu informacija o vašim preferencijama i sličnim izborima u vezi s Mirisnom kako bi se optimiziralo vaše iskustvo pregledavanja.

Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali općenito dopušta korisnicima da izmijene postavke preglednika kako bi prikazali upozorenje prije prihvaćanja kolačića, da prihvate kolačiće samo s određenih web stranica i/ili da odbiju sve kolačiće.

Molimo pregledajte postavke svog web preglednika ako želite koristiti svoj web preglednik za kontrolu naših kolačića. Pri tome vas lijepo molimo da primite na znanje da ako odlučite onemogućiti primanje kolačića možda nećete moći koristiti određene značajke koje su dizajnirane da personaliziraju vaše iskustvo.

Kako biste saznali više o upotrebi kolačića te kako njima upravljati ili ih izbrisati  kliknite ovdje. 

KORISNIČKI RAČUN (REGISTRIRANI KORISNIK)

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite svoj preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i izbora prikaza na zaslonu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me” (Remember me), vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

KOMENTARI

Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete se odlučiti za spremanje svog imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. Ovo su radi vaše udobnosti, tako da ne morate ponovno ispunjavati svoje podatke kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

DRUŠTVENE MREŽE

Ako Mirisnoj pristupate putem društvenih medija, možda imate kolačiće društvenih medija. Funkcionalni kolačići uključuju kolačiće društvenih medija koji prikupljaju informacije o vašoj upotrebi društvenih medija i druge podatke koje ste možda dali u vezi s takvom upotrebom

Ako želite izmijeniti kolačiće društvenih medija, posjetite i pregledajte postavke na vašem računu (profilu) društvene mreže koju koristite.

Analitički kolačići


Analytics kolačići također su dio funkcionalnih kolačića, a pružaju podatke koji Mirisnoj omogućuju bolje razumijevanje svojih korisnika i poboljšanje web stranice na temelju prikupljenih podataka.

Ovu informaciju uvijek pruža korisnikov preglednik i većina web stranica ih automatski bilježi. Datoteke zapisnika o logiranju (log files) su na sigurnom mjestu i koriste se u našoj internoj analizi obrazaca prometa na našoj web stranici.

GOOGLE ANALYTICS KOLAČIĆI

Mirisna koristi Google Analytics kako bi razumjela način na koji koristite stranicu.

Google Analytics prikuplja vašu lokaciju putem anonimizirane verzije vaše IP adrese (posljednjih osam znamenki IP adrese je uklonjeno) i čuva te podatke ograničeno vrijeme.

kao biste onemogućili praćenje putem Google Analyticsa, potrebno je u vaš preglednik instalirati opt-out program ovdje.

Goolgeovu Politiku privatnosti možete pročitati ovdje ovdje.

Podaci prikupljeni putem Google Analyticsa brišu se nakon 14 mjeseci.