Dobrodošli!

Mirisna je autorski i nezavisan blog koji objavljuje recenzije i dojmove o parfemima te vijesti, članke i osvrte vezane uz proizvodnju, kulturu i povijest parfema.

Blog ne bi mogao nastati ni funkcionirati da nema krasnih, pozitivnih, senzibilnih, susretljivih i u svakom smislu nesebičnih parfemoljubaca koji širokoumno i širokogrudno spremni podijeliti svoja iskustva, zbog ljubavi koju dijelimo i želje da iskustva postanju zajednička, kao ni kolegijalne pomoći s drugih parfemskih blogova.

Uživajte u čitanju!

O AUTORICI


UREDNIČKI PRISTUP


Mirisna objavljuje pod osobnom odgovornošću od travnja 2019. godine, a sva izražena mišljenja su mišljenja Mirisne.

Ne objavljujem neslužbene i neautorizirane informacije i ne prenosim neprovjerene informacije.  Ako odlučim objaviti nepotvrđenu informaciju, jasno ću izraziti i sumnju. 

Priznajem pogreške u objavljenom tekstu i ispravljam ih u najkraćem mogućem vremenu.

Mirisna je nezavisno, samofinancirano i nekomercijalno web mjesto.

Niti jedan tekst (recenzija, kratak prikaz, članak) objavljen na Mirisnoj nije plaćen ili kompenziran.

Mirisna će u objavi otkriti bilo koji svoj sukob interesa, povezanost ili aktivnost koja može rezultirati osobnom koristi ili povlaštenim pristupom. Ovo uključuje darovanje uzoraka parfema, ali i besplatno ustupanje stručnih mišljenja, ako ih stručna osoba nudi i na tržištu.

Ako nije drugačije izričito navedeno u izjavi (DISCLOSURE / Izjava o otkrivanju) ispod teksta, parfemi predstavljeni na Mirisnoj su osobno kupljeni.

Za niti jedan link koji vodi prema drugim stranama nije primljena bilo kakva vrsta naknade te ne služe reklamiranju, nego informiranju.

Mirisna se ne bavi prodajom, preprodajom i razmjenom dobivenih parfema i parfemskih samplova.

Mirisna objavljuje pod djelomično anonimiziranim osobnim imenom kao Iva, odnosno Iva Mirisna, a kako bih izbjegla on-line prepoznavanje.  Anonimiziranost mi omogućava da pri bilo kojem on-line kontaktu budem tretirana na jednak način kao i bilo koji drugi on-line kupac. 

Pri svakom kontaktu koji može voditi k objavi teksta, a ukoliko ne nastupam samo kao kupac, već i kao autorica parfemskog bloga, unaprijed i  beziznimno otkrivam svoj puni identitet. 

Mirisna imenuje sve izvore iz kojih preuzima originalne sadržaje i/ili informacije. Ovo činim kako bih poštovala propise o autorskom i srodnim pravima, iskazala doprinos drugih strana u svojim objavljenim tekstovima, ali i omogućila provjeru objavljenog izvora / fact-checking.  

Posebno:

– Uvijek identificiram i povezujem linkom preuzet ili referentan sadržaj.

– Vodim računa da preneseni sadržaji (unosi, citati, naslovi, slike, te sav drugi sadržaj) nisu krivo preneseni.

– Nikada ne mijenjam sadržaj fotografija bez da otkrijem što sam promijenila. Izuzetak od ovog je isključivo promjena dimenzija izvorno preuzete slike, u svrhu prilagodbe dizajnu bloga, odnosno povećanju razlučivosti fotografije. Jasno označavam sve montaže i foto-ilustracije.

U člancima:

Mirisna drži do profesionalnog ugleda dugih strana.

Prilikom prikupljanja informacija vezano uz pojedinu temu, a u svrhu njihova objavljivanja u članku, prepoznajem kada objava informacija može prouzročiti osobnu nelagodu ili štetu.  

Imajući u javni interes, prenijet ću/neću uskratiti informacije koje se odnose na zaštitu zdravlja čitatelja Mirisne ili su važne za donošenje informirane odluke o kupnji.

Subjektima koje namjeravam spomenuti u članku mogu omogućiti pripremu, tako da uputim “fair warning”, odnosno upozorenje prije objave teksta. 

Obazriva sam u kontaktima s manje iskusnim izvorima.

U recenzijama:

Sve recenzije su zasnovane na informiranom, ali subjektivnom mišljenju. Poštujući različitost ukusa, ali i parfemsko poduzetništvo, Mirisna ne objavljuje negativne recenzije. Moja šutnja o parfemu govori sama za sebe.

Mirisna poštuje privatnost.

Proces nastanka parfemske recenzije ovisan je o različitim okolnostima i uvjetima: okruženje u kojem se testiranje odvija, količina vremena ili pažnje koja je posvećena testiranju, kao i brojni drugi elementi mogu utjecati na moj iskazani dojam.  

Iz tog razloga svako kraće ili manje potpuno testiranje parfema, o kojem Mirisna ipak odluči objaviti mišljenje, nije kategorizirano kao recenzija ili prikaz, već kao dojam, osvrt, miris dana ili kratko testiranje.

DISCLAIMER


Prikazi parfema ne predstavljaju preporuku za kupnju, jer njihov sadržaj ne može obuhvatiti sve informacije koje su potrebne za donošenje osobne i informirane odluke o kupnji.

Testirajte parfem prije kupnje!

PRAVA


Djelo Mirisna – blog o parfemima, čiji je autor Iva / Mirisna, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada 4.0 međunarodna.
Dopuštenja koja prelaze okvire ove licence možda su dostupna na https://mirisna.com/kontakt/.