L’Orchestre Parfum – Piano Santal (2019)


19/05/2020 / Ažurirano 20/01/2022
Piano Santal L'Orchestre Parfum

L’Orchestre Parfum obogatio je u 2019. godini postav svog parfemskog ansambla s Piano Santal, višeslojnim i oblim parfemom sa srcem od sandalovine. U svom prvom nastupu, 2017. godine, pariška kuća je na mirisnoj pozornici predstavila ansambl od pet parfema u čijem je srcu, od nastanka do nošenja – glazba: instrumenti, ugođaji, sinestetički doživaljaj istovremenog slušanja i mirisanja. Prvi postav, predstavljenj 2017. godine, kreirale su Anne-Sophie Behaghel i Amelie Bourgeois (Flaire). a čine ga Thé Darbouka, Flamenco Neroli, Rose Trombone, Encens Asakousa i Cuir Cora. S prošlogodišnjim Piano Santal parfemski je ansambl pretvoren u sekstet.

Piano Santal vrijedi oslušnuti. Parfem je izgrđen oko čvrste i jasne/slušljive sandalovine, no istovremeno je to nježan, kremast i aromatičan woody, početno blago citrusno osvježen.

U srcu su prirodno mliječni, kremasti i obli faseti sandalovine dodatno zaobljeni, umekšani i utopljeni aluzivnim akordom “zagrijane kože” i s ponešto tjelesno aluzivnog kima te bucmastim bijelim mošusom: taman toliko da obgrljujuća toplina punog i plemenitog drveta u drydownu bude mazna i lascivno-topla, ne animalna, nego – ljudski putena. Piano Santal se sljubljuje s kožom, ne istanjuje se i ne blijedi, a tijekom cjelodnevnog nošenja i osluškivanja moj osnovni osjećaj bila je – ugoda. Osjećaj u kojem je dobro baš tako kako jest, i želiš osamo ostati tako, makar još malo. Putena akustika.

Vrlo, vrlo lijepo.

Piano Santal
Prikaz nota sa službene stranice: bijela sandalovina, cedar, bijeli mošusi, zagrijana koža, bergamot, ambroxan, toplo mlijeko, kim.
DISCLOSURE:

Kupljeno.


DISCLOSURE – .
MOGLO BI VAS ZANIMATI

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.