Sortilége Olfactive Arts – prvi dojam o novom hrvatskom brendu


18/03/2022

Na hrvatskom tržištu nastupio je novi brend, Sortilége Olfactive Arts iz Vinkovaca. Nabavila sam uzorak i razgledala web stranice te iščitala što Tomi i Barbara Kordić poručuju kupcima.

Tomislav Vrbanec: Biografija

Miris besramnosti – Tomislav Vrbanec “Biografija” i Abeceda ljepote masterclass


16/10/2021

U medije se putem oglašavanja masterclassova Abecede ljepote i Wikipedije počela uvlačiti tvrdnja iz nove Biografije Tomislava Vrbanca kako je “nastavio profesionalnu edukaciju” na ISIPCA-i, najstarijoj parfemskoj školi na svijetu. Mirisna je kontaktirala školu u Versaillesu i od Uprave dobila fact check.

Tomislav Vrbanec: Biografija – fact check


,
16/10/2021

Tekst Biografije Tomislava Vrbanca, objavljen na stranicama Tomislav Vrbanec – parfumer i Abecede ljepote te na Wikipediji ne sadrži niti jednu međunarodnu poslovnu referencu vezanu uz parfeme, a u ključnim dijelovima sadrži neutemeljene i neistine tvrdnje.

Brisana četvrta tvrtka Tomislava Vrbanca – britanska Aroma Fragrance Lab Ltd


,
09/09/2021

Aroma Fragrance Lab Ltd, britansku tvrtku Tomislava Vrbanca, kroz koju je djelovala Hrvatska Parfemska Kuća, britanske su vlasti brisale po službenoj dužnosti. Ovo je četvrta brisana tvrtka Tomislava Vrbanca.

Parfem Mashu (Shu Shu) Maje Šuput – oprez!


,
14/06/2021

Tekst je dopunjen 5. srpnja 2021. novim informacijama. Pakiranja parfema Mashu Maje Šuput, koji prodaje Müller, označena su kontradiktorno: na kutijama s bočicama od 30 ml otisnuta je oznaka koncentracije “eau de parfum”, dok naljepnica s oznakama o kozmetičkom proizvodu (deklaracija) navodi kako se u bočicama od 30 ml nalazi…

Miris opasnosti – Parfem Urtica Dejana Levačića Levyja stavljena na tržište unatoč zabrani i sadrži štetan sastojak


03/02/2021

Urtica, “parfem od koprive” Dejana Levačića, kao i Urtica 1202, isti parfem, ali pod imenom tvrtke Panacea Frane Herende, stavljen je na tržište unatoč tome što sadrži zabranjeni sastojak i nije smio doći u kontakt s kupcima. “Stručnu” sigurnosnu procjenu potpisala je Gordana Gorinšek iz tvrtke PIF d.o.o. Nadopunu članka objavljenog u veljači 2021. nazvala sam MIRIS OPASNOSTI – DODATAK, jer nakon 14 mjeseci donosi informacije koje je Mirisna prikupila u međuvremenu, o tome što je nakon objave teksta poduzimao Državni inspektorat, a što Dejan Levačić.

Bitcoin parfem Levy Perfumes: o parfemskom poduzetništvu i medijima – komentar i upozorenje kupcima


,
23/01/2021

O “izrudarenom” Bitcoin parfemu nastalom u vrijeme Levačičeve neprijavljene djelatnosti i o copy/paste novinarstvu bez provjera, a na štetu čitatelja / kupaca.

Miris mučnine – Tomislav Vrbanec i parfemski brendovi, klijenti


27/11/2020

Hrvatska Parfemska Kuća Tomislava Vrbanca izdavala je klijentima – malim hrvatskim poduzetnicima “prijedloge” nepropisnih deklaracija, izlažući ih kaznama. Sve bez ugovora. Priča o nepropisnoj deklaraciji za koju je Tomislav Vrbanec ipak bio ugovorno odgovoran: koliko je daleko u slučaju parfema Vetiver Rock Dejana Lovrena na štetu svojih kupaca bio sprema ići dm – Drogerie Markt Hrvatska, ekskluzivni distributer?