pexels daria liudnaya 8167034

Disclosure

Izjava o otkrivanju (Disclosure) nalazi se ispod svakog prikaza parfema (kategorije: Recenzije parfemaMiris dana ), a sadrži informaciju o načinu na koji je nabavljen primjerak prikazanog parfema.

Kupljeno

Parfem sam osobno kupila, pod uvjetima koji su u tom trenutku vrijedili na tržištu, a koji su bili isti za sve kupce.

Poklonjeno

Svi ostali slučajevi. U napomeni je uz “poklonjeno” (način nabave) naveden i izvor.
Najčešće se radi o sljedećem:

PR uzorak
– prikazani primjerak parfema je na razmatranje dostavio brend

Kada je uzorak dostavljen na razmatranje, u napomeni će kao izvor biti naveden brend ili distributer.

Mirisna dostavu parfema ne prihvaća, ako ona podrazumijeva objavu teksta.
Ako i kada odlučim objaviti kraći prikaz ili recenziju, sva iskazana mišljenja su samo moja i ne ovise o izvoru i načinu dobave uzorka.

Giveaway
– prikazani primjerak parfema osvojen je (poklonjen) na giveawayu

Giveaway, odnosno organizirano poklanjanje bočice ili uzorka parfema, može organizirati brend, distributer ili bilo tko treći u sklopu svojih marketinških aktivnosti.
Na odabranim giveawayima sudjelujem kao ljubiteljica parfema, pod osobnim profilom: Iva Mirisna (Fb) i profilom stranice (Instagram).

Kada se radi o giveawayu, u napomeni je kao izvor “poklonjeno” naveden organizator giveawaya.

Osvajanje poklona također ne smatram obavezom te ono ne utječe na iskazivanje mišljenja ili objavu teksta. Ako i kada odlučim objaviti kraći prikaz ili recenziju, sva iskazana mišljenja su samo moja ne ovise o izvoru i načinu dobave uzorka.

Suradnja
– prikazani primjerak parfema je poklonio ili ustupio na testiranje parfemski kolega

U sklopu druženja s drugim parfemoljupcima i parfemskim piscima moguće je da u svrhu pružanja svog mišljenja ili zajedničkog testiranja primim kao poklon manju količinu parfema (uzorak, ili testnu količinu parfema izravno iz bočice).

Ako i kada odlučim napisati prikaz parfema koji je stigao iz ove grupe izvora na opisani način, sva mišljenja također su samo moja i ne ovise o izvoru i načinu dobave uzorka.

pexels daria liudnaya 8166817

Pravila recenziranja

Prikazi parfema (recenzije i kratki dojmovi) napisani su na temelju mog osobnog iskustva.

Mirisna objavljuje isključivo prikaze parfema o kojima sam u cjelini stekla pozitivno mišljenje te smatram da informaciju o parfemu koji držim vrijednim i pažnje i nošenja vrijedi podijeliti. Moje mišljenje o parfemu svejedno može biti dijelom i kritično.

Prikaz parfema ovisan je o različitim okolnostima i uvjetima: uz okruženje u kojem se testiranje odvija i količinu vremena i pažnje koja je posvećena testiranju, brojni drugi elementi također mogu utjecati na moj iskazani dojam.  

Iz tog razloga svako kraće ili manje potpuno testiranje parfema, o kojem ipak odlučim objaviti mišljenje, nije kategorizirano kao recenzija ili prikaz, već kao dojam, osvrt, miris dana ili kratko testiranje.

Za potrebe pisanja recenzije, parfem nosim onoliko puta ili onoliko dugo koliko smatram da je potrebno za cjelovit osobni sud. U pravilu se radi o višekratnim cjelodnevnim nošenjima.

Posvećena sam pisanju parfemskih opisa zapravo opisuju miris: ako piše da sam nešto namirisala – to biste trebali moći namirisati i vi.

Dakle, ako nisam namirisala, primjerice, upravo freziju ili baš tolu balzam, neću to niti napisati, premda je moguće da nota ili akord, odnosno odraz pojedinog materijala, postoji u parfemu, kako navodi službeni opis.

Ne prepisujem već kreirane opise, ali ću vas linkom uputiti na službenu stranicu brenda ili distributera, gdje ih možete pročitati, ili ću ih jasno označene prenijeti s tih izvora.

Niti jedno osobno mišljenje o parfemu nije iskazano pod utjecajem treće strane (oglašivača, brenda ili njegovog predstavnika ili sl.).


Sve fotografije na ovoj stranici – Daria Liudnaya.