|

Brisana četvrta tvrtka Tomislava Vrbanca – britanska Aroma Fragrance Lab Ltd


09/09/2021 / Ažurirano 09/05/2022
Aroma Fragrance Lab Ltd, britansku tvrtku Tomislava Vrbanca, kroz koju je djelovala Hrvatska Parfemska Kuća, britanske su vlasti brisale po službenoj dužnosti. Ovo je četvrta brisana tvrtka Tomislava Vrbanca.

Aroma Fragrance Lab Ltd, tvrtku Tomislava Vrbanca registriranu u Londonu, putem koje je djelovala Hrvatska Parfemska Kuća sve do 2020. godine, britanske su vlasti brisale po službenoj dužnosti 7. rujna ove godine.

Postupak ukidanja tvrtke pokrenut je 22. lipnja 2021., nakon što odgovorna osoba/vlasnik te jedini zaposlenik Tomislav Vrbanec krajem ožujka nije ispunio obaveze prema britanskim propisima o trgovačkim društvima, odnosno nije vlastima podnio godišnju izjavu / potvrdu o poslovanju.
Društvo Aroma Fragrance Lab Ltd poslovalo je cijelo vrijeme svog postojanja s minimalnom dobiti (godišnje ispod 1000 funti), a završilo je poslovanje s gubitkom. Preciznije: ovdje.

S likvidacijom britanske tvrtke, hrvatski parfemski poduzetnik i samozvani parfumer Tomislav Vrbanec u svojoj poduzetničkoj i poslovnoj prošlosti bilježi četvrtu ugašenu tvrtku.

U razdoblju od 2017. do 2020. Hrvatska Parfemska Kuća Tomislava Vrbanca na hrvatskome tržištu nastupala je s parfemima koje je navodno proizvela Aroma Fragrance Lab Ltd, iako ova sada brisana tvrtka nije bila registrirana kao proizvođač parfema, već je imala službeno registrirano posredništvo, odnosno podršku drugim djelatnostima.

Aktivnosti na hrvatskom tržištu pratile su naglašene promotivne aktivnosti, a Hrvatska Parfemska Kuća predstavljala se kao “proizvođač” i “parfemska industrija”.

Aroma Fragrance Lab - na engleskoj Fragrantici
Fragrantica – englesko izdanje – Interview: Tomislav Vrbanec, Owner and Perfumer of Croatian Perfume House : Tomislav Vrbanec, Vlasnik Hrvatske Parfemske Kuće
Nakon objave prevare, koju je potvrdio Grasse Institute of Perfumery, Uredništvo engleske Fragrantice brisalo je i neistiniite izjave o Tomislavu Vrbancu kao parfumeru školovanom na GIP, ali i neistinitu i lako provjerljivu tvrdnju kako je sada brisana Aroma Fragrance Lab Ltd jedna od najvećih tvornica parfema u Europi.
Aroma Fragrance Lab - na Punom Mirisu /ex-YU Fragrantici
Fragrantica / Pun miris – ex Yu izdanje – Intervju: Tomislav Vrbanec, Vlasnik Hrvatske Parfemske Kuće :
Uredništvo ex Yu izdanja / Punog Mirisa iz istog intervjua brisalo je samo neistinite tvrdnje vezane uz školovanje Tomislava Vrbanca.
Međutim, upravo na prostoru na kojem Hrvatska Parfemska Kuća posluje, odnosno na jeziku kojim govore klijenti tvrtkiTomislava Vrbanca i kupci parfema – čitatelji Fragrantice, ostao je objavljen podatak kako je Aroma Fragrance Lab “jedna od najvećih fabrika privatnih brendova i mirisa u Europi”.
Godinu dana nakon otkrivene prevare i brisanja istog podatka s međunarodnog parfemskog sajta, na ovim “balkanskim” prostorima izgleda za Fragranticu vrijede drugačija pravila pa je podatak i dalje dostupan u najavi, unutar okvira koji oblikuje Uredništvo i koji mogu pročitati i oni koji se ne odluče logirati..

Mali hrvatski poduzetnici koji su putem Hrvatske Parfemske Kuće angažirali Aroma Fragrance Lab Ltd i investirali u proizvodnju parfema svog brenda, a za parfeme su – i u slučaju kada to nije bio dio njihovog poslovnog plana – po sili zakona postali odgovorni kada je nastupio Brexit, sada dodatno na kutijama svojih parfema imaju navedeno ime “najveće fabrike parfema u Europi” , koja više niti formalno ne postoji, a dug proizašao iz poslovanja, koje nikada nije niti bilo registrirano kao proizvodnja parfema, poništila je britanska Kruna.

Hrvatska Parfemska Kuća, brend bez pravne osobnosti, a onda i pravne odgovonosti, sada djeluje pod petim trgovačkim društvom Tomislava Vrbanca, Institute of Perfumery d.o.o.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.