TOMISLAV VRBANEC samouki je kreator parfema.
Izrađuje parfeme za svoj brend HRVATSKA PARFEMSKA KUĆA / CROATIAN PERFUME HOUSE, ali i za naručitelje – privatne osobe i brendove/tvrtke.
Svoju parfemsku proizvodnju predstavlja kao industrijsku, a u nastupima na tržištu i u medijima (2018 – 2021) tvrdi da je profesionalno školovani parfumer.

U razdoblju od 2010. do 2016. Tomislav Vrbanec proizvodio je i prodavao parfeme preko svoje tvrtke ESSENTIA, registrirane u Čakovcu.
U razdoblju od 2015. do 2020. godine parfeme je navodno proizvodila tvrtka AROMA FRAGONARD / AROMA FRAGRANCE LAB Ltd , registrirane u Londonu, na istoj adresi na kojoj je bila registrirana tvrka njegovog bratića, također parfemskog poduzetnika iz Čakovca, Dejana Levačića. Tvrtka Aroma Fragonard/Aroma Fragrance Lab LTD nije imala registriranu proizvodnju parfema te ih stoga nije mogla ni proizvoditi.

Od 2020. posluje kao hrvatski poduzetnik putem trgovačkog društva INSTITUTE OF PERFUMERY d.o.o., registriranog u Čakovcu.

Dvije ugledne francuske parfemske škole – GRASSE INSTITUTE OF PERFUMERY (GIP Grasse) i ISIPCA (Institut supérieur international du parfum, de la cosmétique et de l’aromatique alimentaire) su fact checkom Vrbančevih izjava opovrgnule da se pri njima školovao / profesionalno usavršavao.


ISTRAŽENI I DOKUMENTIRANI ČLANCI

Tomislav Vrbanec: Biografija

Miris besramnosti – Tomislav Vrbanec “Biografija” i Abeceda ljepote masterclass


16/10/2021

Tomislav Vrbanec: Biografija – fact check


,
16/10/2021

Brisana četvrta tvrtka Tomislava Vrbanca – britanska Aroma Fragrance Lab Ltd


,
09/09/2021

Miris mučnine – Tomislav Vrbanec i parfemski brendovi, klijenti


27/11/2020