Proglašeni finalisti VIII. Art and Olfaction Awards 2022.


22/04/2022

Nakon godine dana stanke, danas su putem Zooma proglašeni ovogodišnji finalisti osme po redu The Art and Olfaction Awards. Nagradu utjelovljenu u Zlatnoj krušci od 2014. godine dodjeljuje američki The Institute for Art and Olfaction, a nagrada na globalnoj razini promiče i slavi izvrsnost ostvarenja u nezavisnom parfumerstvu te joj…

Panther Fangs – Calaj Perfume (Miguel Matos / Elena Cvjetković, 2022.)


12/04/2022

Ovih dana najavljen je Panther Fangs, novi parfem brenda Calaj Perfume. Kreativni tim iza parfema čine parfumer Miguel Matos i kreativna direktorica Elena Cvjetković. Prva serija parfema rasprodana je i prije prije službene promocije, koja je zakazana za 14. travnja!

Sortilége Olfactive Arts – prvi dojam o novom hrvatskom brendu


18/03/2022

Na hrvatskom tržištu nastupio je novi brend, Sortilége Olfactive Arts iz Vinkovaca. Nabavila sam uzorak i razgledala web stranice te iščitala što Tomi i Barbara Kordić poručuju kupcima.

Vodič za brendove “SIGURNO do svog parfema” je vani!


22/01/2022

Tijekom prošle godine sam se konzultirala, istraživala i uspoređivala podjednako dobre i loše prakse i radila kostur, a sada je vrijeme za objavu: na Mirisnoj je predstavljen cjelokupan nacrt vodiča za brendove Sigurno do svog parfema, a objavljena je polovina od sveukupno dvadesetak poglavlja. Krenulo je s općenitim preporukama ispod…

Tomislav Vrbanec: Biografija

Miris besramnosti – Tomislav Vrbanec “Biografija” i Abeceda ljepote masterclass


16/10/2021

U medije se putem oglašavanja masterclassova Abecede ljepote i Wikipedije počela uvlačiti tvrdnja iz nove Biografije Tomislava Vrbanca kako je “nastavio profesionalnu edukaciju” na ISIPCA-i, najstarijoj parfemskoj školi na svijetu. Mirisna je kontaktirala školu u Versaillesu i od Uprave dobila fact check.

Tomislav Vrbanec: Biografija – fact check


,
16/10/2021

Tekst Biografije Tomislava Vrbanca, objavljen na stranicama Tomislav Vrbanec – parfumer i Abecede ljepote te na Wikipediji ne sadrži niti jednu međunarodnu poslovnu referencu vezanu uz parfeme, a u ključnim dijelovima sadrži neutemeljene i neistine tvrdnje.

XIX. Pitti Fragranze (2021.) – izbliza i osobno


23/09/2021

U samom srcu ove parfemske izložbe business to business tipa nalaze se ljudi od parfema i čaroban spoj poznatog i očekivanog te iznenađenja.