Piano Santal by L'Orchestre-big

L’Orchestre Parfum – Piano Santal (2019)

L’Orchestre Parfum obogatio je u 2019. godini postav svog parfemskog ansambla s Piano Santal, višeslojnim i oblim parfemom sa srcem od sandalovine. U svom prvom nastupu, 2017. godine, pariška kuća je na mirisnoj pozornici predstavila ansambl od pet parfema u čijem je srcu, od nastanka do nošenja – glazba: instrumenti, ugođaji, sinestetički doživaljaj istovremenog slušanja i mirisanja. Prvi postav, predstavljenj 2017. godine, kreirale su Anne-Sophie Behaghel i Amelie Bourgeois (Flaire). a čine ga Thé Darbouka, Flamenco Neroli, Rose Trombone, Encens Asakousa i Cuir Cora. S prošlogodišnjim Piano Santal parfemski je ansambl pretvoren u sekstet.

Piano Santal vrijedi oslušnuti. Parfem je izgrđen oko čvrste i jasne/slušljive sandalovine, no istovremeno je to nježan, kremast i aromatičan woody, početno blago citrusno osvježen.

U srcu su prirodno mliječni, kremasti i obli faseti sandalovine dodatno zaobljeni, umekšani i utopljeni aluzivnim akordom “zagrijane kože” i s ponešto tjelesno aluzivnog kima te bucmastim bijelim mošusom: taman toliko da obgrljujuća toplina punog i plemenitog drveta u drydownu bude mazna i lascivno-topla, ne animalna, nego – ljudski putena. Piano Santal se sljubljuje s kožom, ne istanjuje se i ne blijedi, a tijekom cjelodnevnog nošenja i osluškivanja moj osnovni osjećaj bila je – ugoda. Osjećaj u kojem je dobro baš tako kako jest, i želiš osamo ostati tako, makar još malo. Putena akustika.

Vrlo, vrlo lijepo.

Piano Santal
Prikaz nota sa službene stranice: bijela sandalovina, cedar, bijeli mošusi, zagrijana koža, bergamot, ambroxan, toplo mlijeko, kim.
Oznake
Podijeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pretplata

Arhiva objava
Arhiva
Pridružite nam se
Scroll to Top