Goldfield&Banks – Velvet Splendour (2019.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Velvet Splendour australskog Goldfiel&Banksa je još jedan od zaostataka za još jedan dokoni izvještaj iz fotelje, pod dekicom. Iako je ono što sam od ove kuće uspjela pomirisati korektno lijepo, ništa me nije zanijelo. Iz istog razloga je i najnovije izdanje iz 2019. godin – Velvet Splendour – završilo u “meh” kutiji.

Velvet Splendour ima klasičnu floral-woody konstrukciju, koja počiva na neroliju uz ponešto jasmina, a pufastom i početno mekšom čini ju mimozica, ovdje poprilično ubijena i potisnuta. U odnosu na akord bijelog cvijeća, mimoza miriše kao plahi back-vokal: stvarno treba napeti uši ili odvrtiti snimku nekoliko puta da bi se jasnije razabrala njezina dionica.

Dakle, uvodno – buket, lijepo posložen, svjež, vrlo zračan, ali cvjetno-konkretan, i to bi bio to. Pod njim je fina drvena baza, opet očekivana: pačuli i vetiver jasnije i pomalo grebuckavo, sandalovina jedva.

Velvet-Splendour-note
Note s kartice sampla.

Ne treba se bojati kože – ova se ugodno smjestila daleko od izazovnijih, i taman dovoljno blizu uglađenim ženskim mainstream kožama.

Cijeli koncept Velvet Splendour me zapravo podsjeća na Kurkdjianove deset ili više godina stare floral woodyje s nerolijima i jasminina pri vrhu, nekim balansirajućim cvijećem u sredini i drvenastim+još nešto bazama…i ne mogu si pomoć.

Sve u svemu, nije loše, ali je jedan od onih nakon kojih kažem: “još jedan od…” i “lijepo, ali ne i novo”.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

O autorici

Iva

Pišem o parfemima koji predstavljaju autentične kreacije i osobitu mirisnu ljepotu, zarobili su moju pažnju i raspiruju maštu, nude izazovan mirisni iskorak u novo ili drugačije, ili mijenjaju način na koji sam sklona razmišljati.

Prati

Pretplata

Primaj nove objave epoštom

Pridružite nam se!

Scroll to Top