Agent Provocateur: Miss AP (2019.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Nedjelja kod Seke, za promjenu ne spremam nedjeljni ručak nego haračim po prinovama na njezinim parfemskim policama. To je i prilika za brzi usporedni test između dva Provenzanova L’Agent Provocateura: prvog L’Agenta (2011.), sada diskontinuiranog ali još ponegdje dostupnog, i njegovog flankera, novog Miss AP (2019.)

Sličnost i veza koju sugeriraju bočice je uistinu prisutna: i jedan i drugi parfem su balzamični i pačulijasti cvjetni orijentalci, gotovo istog profila. Međutim, Miss AP je definitivno tanja, u početnim fazama razvoja nešto cvjetnije lakša, a u kasnijima nešto oštrija, manje balzamična i manje puna.

Sve to mogu biti prednosti onima koji nisu preferirali L’Agentov taman, gušći i blago zadimljen drydown, no meni se čini da je mršavljenje predloška moglo biti mudrije izvedeno: tamo gdje u L’Agentu utopljavao spoj pačulija i smirne, u Miss AP se nalazi spoj pačulija i amberwooda, koji grebucka, ali miriše prihvatljivije pomodno poznato.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

O autorici

Iva

Pišem o parfemima koji predstavljaju autentične kreacije i osobitu mirisnu ljepotu, zarobili su moju pažnju i raspiruju maštu, nude izazovan mirisni iskorak u novo ili drugačije, ili mijenjaju način na koji sam sklona razmišljati.

Prati

Pretplata

Primaj nove objave epoštom

Pridružite nam se!

Scroll to Top