Cerruti: Edition Blanche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Onako, kao kad pomirišete svježu mimozu pa vam vam lice dotaknu meke dlačice i  osjećate pudrastost cvjetnih pahuljica.
Otrete rukama lice, na rukama ostane  ponešto prirodnog pudera nanesenog s prašnika, a onda ruke na kojima se zadržao delikatan miris mimoze namažete hidratantnim mlijekom koje miriše na bademe i vaniliju…
Mlijeko je toliko lagano da osvježi i omekša, a na rukama, kad se upije, kroz bademe i vaniliju opet proviruju tragovi najnježnije mimoze.
Tako miriše 1881 Edition Blanche.
Miriše lijepo, nenametljivo, ali isprofilirano: isprva svježe, potom cvjetno-mliječno, a u dubokom drydownu ostaje miris slatkaste bademaste vanilije.
Mimoza je upravo onakva kakva bi, po meni, trebala biti – paperjasta. Ovdje od nje nije napravljen Cvijet s velikim C, nije joj miris pomiješan s drugim cvijećem ili ispotenciran na n-tu pa još zažućen i koncentriran toliko da moram prizvati u sjećanje delikatan miris okruglih žutih pahuljica.
Heliotrop ovdje nije onaj trešnjasto-puderasti gusti davež – ovdje osjećam samo njegova dobra lica: puninu i orašastu mekoću.
Mošus jest bijeli, ali ne grebucka i posve je mliječan, a vanilični drydown nije presladak. Ta bademasta vanilija ima nešto od mirisa i testure kremaste, ne preslatke panna cotte.
Ovo je ona vrsta slatkoće koja mazi.
U cijelosti bijeli miris cijelo vrijeme koleba na granici između parfemskog i kozmetičkog. Čist, ali nimalo sterilan.
Nekako mi se čini da bi se oni kojima je pilar Cerruti bio “pre-nešto” (… “precvjetan/predrven”, “prekamiličast”…), ili nedovoljno sladak i mekan, a traže nešto lagano, nježno, kremasto, a svježe i prozračno, mogli pronaći u Edition Blanche.
S Blanche Edition nije moguće zasmetati nikome.
Ovo je doista jednostavan i nježan predstavnik soft floralca, nenametljiv i blag, a radijalan i prilično trajan.
Miriše upravo onako bijelo i onako nježno i nenametljivo kako sam željela da miriše Shiro, kod kojeg mi je, za puni dojam “pufaste”, prozračne bjeline kakav sam željela, u prvom dijelu razvoja cvijeće bilo ipak malo prenapadno i preglasno.
Također, donekle je blizak konceptu Nivee Edt i Moschino Tojours Glamour, ali nije toliko doslovan i isforsirano kremast.
Bijel, mekan i prozračan da ne može biti bjelji, mekaniji i prozračniji.
Pahuljast.
Baš šteta što je ovo limitirano izdanje pa nije u stalnom postavu parfumerija te onako jeftin i lako nabavljiv kao što je to prvi, jer vjerujem da bi bio udomljen, ili bar ugošćen, u brojne mirisne garderobe, kao bijel, jednostavan i fin “basic”, koji paše svugdje.
Cerruti Edition Blanche parfem
  • Cerruti je parfem plasirao na tržište povodom 2015. godine kao limitirano izdanje povodom 20 godina od izlaska prvog Cerrutija 1881. Parfem je kreirala Annick Menardo.
  • PROSJEČNO
  • PERFORMANSE  – S kože i u osobnom prostoru osjećam ga 6 sati, a na umjerenim kućnim temperaturama ostavljam mirisni trag veći dio vremena. 
  • SEZONA – Osim u proljeće, a i ljeti, 1881- Edition Blanche je klasičan bijeli basic, nosiv svugdje i u svako doba, od ranog jutra do odlaska u na spavanje.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

O autorici

Iva

Pišem o parfemima koji predstavljaju autentične kreacije i osobitu mirisnu ljepotu, zarobili su moju pažnju i raspiruju maštu, nude izazovan mirisni iskorak u novo ili drugačije, ili mijenjaju način na koji sam sklona razmišljati.

Prati

Pretplata

Primaj nove objave epoštom

Pridružite nam se!

Scroll to Top