1881 Edition Blanche Cerruti
Recenzija parfema

1881 Edition Blanche – Cerruti (2015.)

 
1881 Edition Blanche miriše kao kad pomirišete svježu mimozu pa vam vam lice dotaknu meke dlačice i  osjećate pudrastost cvjetnih pahuljica.
Otrete rukama lice, na rukama ostane  ponešto prirodnog pudera nanesenog s prašnika, a onda ruke na kojima se zadržao delikatan miris mimoze namažete hidratantnim mlijekom koje miriše na bademe i vaniliju…
Mlijeko je toliko lagano da osvježi i omekša, a na rukama, kad se upije, kroz bademe i vaniliju opet proviruju tragovi najnježnije mimoze.
 
Tako miriše 1881 Edition Blanche.
 
Miriše lijepo, nenametljivo, ali isprofilirano: isprva svježe, potom cvjetno-mliječno, a u dubokom drydownu ostaje miris slatkaste bademaste vanilije.
 
Mimoza je upravo onakva kakva bi, po meni, trebala biti – paperjasta. Ovdje od nje nije napravljen Cvijet s velikim C, nije joj miris pomiješan s drugim cvijećem ili ispotenciran na n-tu pa još zažućen i koncentriran toliko da moram prizvati u sjećanje delikatan miris okruglih žutih pahuljica.
 
U 1881 Edition Blanche heliotrop nije onaj trešnjasto-puderasti gusti davež – ovdje osjećam samo njegova dobra lica: puninu i orašastu mekoću.
Mošus jest bijeli, ali ne grebucka i posve je mliječan, a vanilični drydown nije presladak. Ta bademasta vanilija ima nešto od mirisa i testure kremaste, ne preslatke panna cotte.
Ovo je ona vrsta slatkoće koja mazi.
 
U cijelosti bijeli miris cijelo vrijeme koleba na granici između parfemskog i kozmetičkog. 1881 Edition Blanche je čist, ali nimalo sterilan.
 
Nekako mi se čini da bi se oni kojima je pilar Cerruti 1881 bio “pre-nešto” (… “precvjetan/predrven”, “prekamiličast”…), ili nedovoljno sladak i mekan, a traže nešto lagano, nježno, kremasto, a svježe i prozračno, mogli pronaći u Edition Blanche.
 
S 1881 Edition Blanche nije moguće zasmetati nikome.
Ovo je doista jednostavan i nježan predstavnik soft floralca, nenametljiv i blag, a radijalan i prilično trajan.
 
Miriše upravo onako bijelo i onako nježno i nenametljivo kako sam željela da miriše Shiro, kod kojeg mi je, za puni dojam “pufaste”, prozračne bjeline kakav sam željela, u prvom dijelu razvoja cvijeće bilo ipak malo prenapadno i preglasno.
Također, donekle je blizak konceptu Nivee Edt i Moschino Tojours Glamour, ali nije toliko doslovan i isforsirano kremast.
 
Bijel, mekan i prozračan da ne može biti bjelji, mekaniji i prozračniji.
Pahuljast.
 
 
 
Cerruti-Blanche

Cerruti je 1881 Edition Blanche predstavio 2015. godine kao limitirano izdanje povodom 20 godina od izlaska prvog Cerrutija – 1881. Parfem je kreirala Annick Menardo.


Baš šteta što je ovo limitirano izdanje pa nije u stalnom postavu parfumerija te onako jeftin i lako nabavljiv kao što je to prvi, jer vjerujem da bi bio udomljen, ili bar ugošćen, u brojne mirisne garderobe, kao bijel, jednostavan i fin “basic”, koji paše svugdje.  

S kože i u osobnom prostoru osjećam ga 6 sati, a na umjerenim kućnim temperaturama ostavljam mirisni trag veći dio vremena. 1881 Edition Blanche je klasičan bijeli basic, nosiv svugdje i u svako doba, od ranog jutra do odlaska u na spavanje.  

PODIJELI


MOGLO BI VAS ZANIMATI


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.